vrijdag 22 april 2016

Lang stil geweest maar niet stilgezeten


Het is even stil geweest op mijn blog maar dat betekend nog niet dat ik ook stil gezeten heb. Ik was al begonnen aan de Challenge 2016 Quilt. Waarvan jullie hier het middenstuk zien. De randen zijn ook voor een groot deel klaar. Maar ja ik lig even stil vanaf eind maart.

 Waarom? Kijk maar een even verder en lees mee als je er zin in hebt.Ik zag de Pemberley Quilt voorbij komen. En ben gevallen voor dit patroon. Stof besteld en je zal het niet geloven toen ik die in huis kreeg moest ik toch wel even slikken. Het zijn stofjes die ik totaal voorbij zou lopen. Helemaal mijn stijl niet. Ja en dan krab je wel even aan je voorhoofd. Wat nu? Toch maar begonnen om te kijken wat het dan gaat worden.


En je gelooft het niet maar ik ga dit toch mooi vinden. Ik krijg dus gelijk een andere kijk op stoffen en wat je er mee kunt doen. En heb ik ook al verteld dat deze techniek, appliqueren, voor mij onbekend terrein was. Nog nooit gedaan!
Zou je toch niet zeggen he? Ik vind het steeds mooier en leuker worden.
 Kijk maand 3, het patroon krijg je deel voor deel en gaat over 10 maanden, schiet al aardig op. Nu nog de rechterkant en nog wat details en dan kan ik weer verder met een andere Quilt in wording. Nog eentje zul je denken?
 Ja de Antiek Wedding van Di Ford. Ze maakt van die prachtige quilts en dit is als opvulling bedoeld. Ik hoef toch alles niet in één keer af te maken. Ik kijk wel hoe lang dit project gaat duren. Weer een andere Techniek en stoffen. Ik wil deze Quilt graag maken met zoveel mogelijk Dutch Heritage stof.
Ja en dan nog even een "snel" projectje tussen door.
 Een heerlijke vrolijke zomertas. Dat kun jij ook doen als je er zin in hebt. Ik heb tenslotte een heerlijke ruimte waar wel 8 personen in kunnen. Dit is gewoon naaimachinewerk. Er zit wel huiswerk aan vast en je hebt hem niet in 1 dag klaar. Komt door het doorquilten, ritsen en afwerking. Maar dan heb je wel een blikvanger toch? En wat als je de stoffen anders gebruikt of je eigen stof meeneemt?
Ja en dan zie je nog een Quilt voorbij komen die de aandacht trekt. Ook dit is een patroon die per maand uitkomt. Je koopt alleen het patroon en gebruikt eigen stoffen. Oftewel de stoffen die je hebt of zelf koopt. Hij ligt echt te wachten op me. Nog een stukje van de Pemberley afmaken en dan mag ik van mezelf. De achtergrondstof heb ik binnen. Gekocht bij Patricia's Quiltschop.
En het medaillon komt erbij mij totaal anders uit te zien.

Wil je het allemaal in het echt komen bekijken? Wat let je?
Vrijdag 29 april is het Atelier open van 10-16 uur. Je bent welkom de koffie staat klaar.
Neem wel je eigen werk en lunch mee als je zin hebt om ook wat te gaan handwerken.
Iets met papier, stempelen, haken of breien. Geen probleem!!! Maar laat het wel even weten!
Gezelligheid staat voorop. We maken er een mooie dag van.
Patricia's Quiltshop zal ook aanwezig zijn. Heb je al op haar webwinkel gekeken? Doen!
Gebruik onderstaande link http://patriciasquiltshop.nl/


4 opmerkingen:

 1. Je bent met heek veel mooie dingen bezig
  Vrijdag ben ik in Vaassen en weet niet hoe ver Doorn daar vandaan is
  Een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent met heek veel mooie dingen bezig
  Vrijdag ben ik in Vaassen en weet niet hoe ver Doorn daar vandaan is
  Een fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Noa, Doorn ligt op de Utrechtse Heuvelrug, midden in het land. Ik geef regelmatig Bee's en je bent altijd welkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk wat een werk Margreet! Ziet er mooi uit. Ben benieuwd naar het vervolg... Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen